Зірвали сесію, бо гроші не поділили

Не тільки грози й буревії пронеслися на початку серпня Черкащиною. В області «заштормило» політичне життя. Вперше за часи діяльності обласної ради її депутати свідомо зірвали проведення чергової сесії. До того ж соціальної: на порядку денному стояло питання про внесення змін до обласного бюджету на 2007 рік. Депутати мали обговорити й розподілити 8 мільйонів 870 тисяч гривень, які надійшли від перевиконання дохідної частини бюджету, а також субвенції з Києва — 321 тис. грн. на соціальну допомогу дітям. Планувалося визначитися з 1,7 млн. гривень, передбачених на соціально-економічний розвиток краю. Однак через протистояння між фракціями «Нашої України», частини БЮТу та соціалістами з регіоналами сесія не відбулася.

Емоціями дах не полатаєш

Зірвана сесія обласної ради не додала авторитету жодній із політичних сил. В останні дні літа, коли кожна година дорога, щоб підготуватися до осінньо-зимового періоду, заклади охорони здоров’я, школи, соціальні інтернати та притулки залишилися без коштів, котрі негайно повинні були направити їм депутати. Після перенесених Черкащиною кількох ударів стихії це особливо актуально. Буревії пошкодили шляхи, будинки, покрівлі лікарень, шкіл, дошкільних закладів, знесли вирощене людьми на присадибних ділянках. Тривожаться батьки учнів: до першого вересня залишилися лічені дні, а не скрізь ще відремонтовані після гроз та вітровіїв приміщення шкіл. Жаль, що навіть ці обставини не похитнули непримиренної впевненості депутатів обласної ради. Кожного у своїй правоті.

Після закриття сесії, що так і не відбулася, майже всі фракції облради навперебій закликали журналістів на свої прес-конференції. Сумно і нудно було слухати промовисті виступи і нашоукраїнців, і бютівців, і соціалістів, і регіоналів. В емоційних коментарях про своїх опонентів, про «підводні» течії і чиїсь «змови», про зрадників і перебіжчиків вчувався подих вересневих виборів. Це вже все було. Невже йдемо по другому колу? А може, й по-третьому, десятому... Недарма незабутній класик сказав: «Нудно на цьому світі, панове!»

Черкаська область.