Народні депутати України Віктор Турманов та Анатолій Гончаров пропонують виділити фінансування для будівництва і технічного переозброєння вуглевидобувних підприємств. На це спрямовано поданий парламентаріями законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (про перерозподіл витрат, передбачених Міністерству енергетики і вугільної промисловості на підтримку вугільної галузі).
За словами Віктора Турманова, який очолює профспілку працівників вугільної промисловості України, метою закону є забезпечення вчасних і в повному обсязі розрахунків із підрядними підприємствами за виконані роботи і надані в попередні роки послуги з будівництва об’єктів вугле- і торфовидобувних підприємств, що фінансувалися за кошти державної підтримки. Лідер профспілки каже, що перерозподіл коштів між бюджетними програмами міністерства не вплине на вчасну і стовідсоткову виплату заробітної плати працівникам державних шахт.
«Проблема відсутності 
держпідтримки будівництва і технічного переозброєння вугільних підприємств не раз піднімалася профспілкою. Адже зупинення фінансування цієї програми призведе до вкрай негативних наслідків. Насамперед це стосується утримання в безпечному стані шахти №10 «Нововолинська»,  яка будується, відновлення після аварії шахти імені Бажанова, а також витрат на охорону поверхневих об’єктів незавершеного будівництва», —сказав депутат.
Автори законопроекту пропонують мінімум у 180 мільйонів гривень -цього вистачить до кінця року на розрахунки з шахтобудівельними підприємствами, охорону будмайданчиків та виконання невідкладних заходів, пов’язаних із технологією будівництва. Якщо кошти не виділити нині, у майбутньому розконсервування об’єктів незавершеного будівництва та відновлення будмайданчиків після тривалої зупинки призведе до необґрунтованих витрат і збільшення вартості об’єктів, переконаний лідер профспілки.
Донецька область.