Банальний металіст ледь не став диверсантом

У Заводському районі Запоріжжя дивом не сталася залізнична катастрофа. Про це повідомив своїх керівників обхідник залізничної колії однієї з нафтобаз. Уранці він побачив, що з рейок знято костилі та накладки — кріплення до шпал. За ніч зловмисник фактично вивів з ладу майже півкілометра залізничної колії, яка веде на територію цього підприємства. Якби тут вночі проходили поїзди, біда сталася б неминуче.

Оглянувши місце події, працівники міліції невдовзі знайшли неподалік схованку, в якій лежав мішок з костилями та накладками. Влаштувавши засідку, вони через кілька годин затримали злодія, котрий прийшов забрати решту «здобичі». Особою, яка мало не влаштувала диверсію, виявився... 18-річний парубок, мешканець того само району. І хоч на залізниці він ніколи не працював, у нього вилучили спеціальні інструменти, без яких упоратися з рейковим господарством неможливо. Зате, як з’ясувалося, молодик уже відбував покарання за крадіжку. За цим фактом порушено кримінальну справу. З огляду на небезпечність вчинку, зловмисникові не варто розраховувати на м’якість судового вироку.

Микола МАНЬКО.

3 мільйони 860 тисяч 599 гривень 77 копійок

На таку суму «Житомиртеплокомуненерго» зробило перерахунок своїм споживачам за минулий опалювальний період. Власники помешкань, що їх обігріває це орендне підприємство, побачать зменшення оплати в квитанціях, які надійдуть у вересні. Перерахунок зробили після того, як, вивчивши ситуацію з нарахуванням плати за теплопостачання, адміністративна колегія обласного відділення Антимонопольного комітету України надала «Житомиртеплокомуненерго» обов’язкові для розгляду рекомендації.

Олексій КАВУН.

За 31

мільйон гривень продано чотири ділянки несільськогосподарського призначення на черговому земельному аукціоні в Одесі. Так, ділянка біля моря в 0,77 га на 12-й станції Великого Фонтану пішла за 28 мільйонів гривень за стартової ціни 17,5 мільйона. Тут буде споруджено спортивно-оздоровчий комплекс.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.