Директор загальноосвітньої школи № 56, що в селі Гончарному Орлинівскої сільради Севастополя, Ольга Марусевич (на знімку) перебуває в гарному настрої. Уже в середині літа господарство практично було готове до 1 вересня.

Торік спільними зусиллями міської, районної влади і народного депутата України Івана Вернидубова вдалося зробити капітальний ремонт будинку. Отож нинішнього літа займалися тільки косметичним. Також завезли вугілля, заготовили дрова. Напередодні приїзду кореспондента в школі працювали слюсарі.

У новому навчальному році тут навчатиметься сорок шість учнів, троє з них — першокласники. Педколектив і техперсонал, за словами Ольги Володимирівни, укомплектовано практично повністю. Але б ще проблему з житлом вирішити. Сама Ольга Володимирівна наймає в селі будинок. Як і ще одна представниця колективу.

— Чотири роки не можемо розв’язати ще одну проблему — водопостачання, — розповідає молодий директор. —Воду беремо з криниці. Санепідстанція кілька разів на рік визнає її непридатною, але закрити школу не можемо. Тому із завгоспом уже разів п’ять платили штрафи...

Цього року літо видалося нетрадиційно посушливим навіть для Криму. В Гончарному колодязі пересихали, і сільрада організувала для селян підвезення питної води автоцистернами. Директор розраховує, що у такий само спосіб буде налагоджено водопостачання школи. Добре, що кілька років тому на вимогу працівників СЕС у приміщенні встановили п’ятикубову ємність.

Севастополь—Гончарне.

Фото автора.