Хронобкологія — наука про біоритми — давно встановила, що є години, коли в людини проявляється найбільша віддача в роботі, коли вона займається фізичною працею чи спортом, як і є дні тижня, найбільш придатні для розумової діяльності чи такі, що потребують великих енергетичних затрат.

Цікаві в цьому сенсі дані про сексуальні звички італійців, які підтверджують, що і в добі є більш і менш «гарячі» години. Так, згідно з дослідженням, проведеним інститутом «Арке», 23,3 відсотка італійських чоловіків у віці від 25 до 35 років воліють віддаватися любощам одразу після вечері, кожен п’ятий усе-таки чекає ночі і лише 11,2 відсотка кохаються в другій половині дня.

Є на любовному фронті і бійці, готові ринутися в обійми прекрасних синьйор і синьйорин у будь-який час — таке зізнання зробив кожен третій дон-жуан на Апеннінах.

Як заявляють експерти, наші біоритми регулюються зовнішніми факторами, такими, як чергування темряви і світла, або ж змінами біохімічного складу людського тіла. І всі ці комбінації роблять нас несхожими одне на одного. Звідси й різні вподобання італійських Ромео до амурних ігор і вибору «розкладу»: на запитання, а в який саме час ви вважаєте за краще зайнятися «цим», кожен третій італієць без роздумів відповідає: «Мені байдуже». Ще одна третина зупиняє свій вибір на ранкових годинах. Цікаво, що кожен п’ятий Джанні, Луїджі або Роберто з обуренням відкидає саму думку про те, щоб віддатися коханій під час обіду. Усе-таки шлунок для них — понад усе.

Хоча й тут є винятки: один з десяти працюючих ладен відмовитися від їдальні, аби присвятити обідню перерву коханню. І кожний же десятий при цьому зізнається, що займався сексом на робочому місці, а точніше, в різних місцях: більша частина службовців (38,8 відсотка) вибрала для цього письмовий стіл, 12,2 — ліфт; 8,2 — прольоти, а ще 14,3% респондентів-чоловіків обрали інші, не відомі нам екзотичні вирішення проблеми.

Ну, а що ж Джульєтти? Вони дуже демократичні: 39,7% віддаються коханому будь-коли, та кожна п’ята вважає за краще опинитися в обіймах Амура глибокої ночі. Цікаво, що третина опитаних ненавидить займатися «цим» відразу ж після пробудження.

Єдині італійці в одному: перевагу для «інтимних зустрічей» вони віддають ліжкові, в цьому зізналося більше половини синьйор. Такої само точки зору дотримуються і 42,2 відсотка синьйорів. Думки розділилися лише з приводу душу — там люблять зливатися в екстазі 6,6% італійок і майже 14 відсотків їхніх співвітчизників.