Напередодні важливих подій

Футбол. Конча-Заспа. Учора у тренувальному центрі київського «Динамо» відбулася прес-конференція з тренером національної збірної України Олегом Блохіним. Як відомо, сьогодні о 19.00 на столичній арені імені Валерія Лобановського українські футболісти розпочнуть товариський матч зі збірною Узбекистану.

Саме про цей поєдинок, про справи в колективі, про наступні вирішальні матчі відбірного раунду Євро-2008 і йшла мова представників ЗМІ з наставником головної української команди. Докладніше про цю зустріч ми розповімо в наступному числі «Голосу України».

Зворотний рух

Хокей. На початку 60-х років минулого сторіччя в київському «Динамо» (так тоді називався «Сокіл») виступали самі росіяни. Вірніше — вихованці російського хокею. Поступово було побудовано потужне хокейне господарство і в Україні, котра вийшла на перші позиції в колишньому СРСР. І протягом останніх десятиліть вихованці українського хокею регулярно посилювали клуби Росії. А «Сокіл» комплектувався винятково своїми хокеїстами.

На жаль, тепер цей популярний вид спорту переживає не найкращі часи в нашій країні. Тому, схоже, знову почався зворотний рух. Оце днями тренер київського «Сокола» Олександр Сеуканд назвав прізвище першого російського «легіонера», що підсилить контракт з клубом. Це 30-річний Вадим Аверкін із нижньогородського «Торпедо». У біографії форварда, крім міста на Волзі, значаться виступи в хабаровському «Амурі» (2001 — 2004), новокузнецькому «Металурзі» (2004 — 2006), ХК МВД (2006).

За словами пана Сеуканда, Аверкін — досвідчений і грамотний спортовець, котрий має позитивну характеристику. Тому мова йде не про перегляд гравця, а про використання його в основному складі «Сокола».

А ще Олександр Юрійович розповів про найближчі плани команди. Зокрема, йдуть інтенсивні переговори із російськими клубами (приміром, із клінським «Титаном») про проведення двох спарингів у Києві (найімовірніше, 24—25 серпня). Потім «Сокіл» вирушить до Бєлгорода, де на початку вересня візьме участь у розіграші Кубка Бєлогорья.