Наш УРАН у мережі континенту

У рамках реалізації державної програми «Інформаційні та комунікаційні технології в освіті та науці на 2006—2010 роки» презентовано проект URAN-GEANT2.

Нещодавно в Лондоні підписано угоду про підключення української науково-освітньої мережі УРАН (URAN —Ukraіnіan Research and Akademіc Network) до європейської системи GEANT2.

Тепер наші вчені мають доступ до наукових і освітніх інформаційних ресурсів, зокрема, електронних бібліотек, баз даних навчальних закладів Європи тощо.

Довідка «Голосу України».

До GEANT2 підключено 34 країни, мають доступ понад три мільйони науковців із 3500 університетів і наукових установ континенту.

Програми фінансуються

У першому півріччі, за даними Державного казначейства України, видатки державного бюджету на пільговий проїзд студентів профінансовано стовідсотково.

Також у повному обсязі виділено урядом кошти на виплату державних премій у галузі освіти, науки і техніки; на видання, придбання, зберігання і доставку підручників та посібників для студентів.

Окрім цього, нинішнього року передбачено фінансування зі спеціального фонду держбюджету програми «Реконструкція та ремонт гуртожитків для учнів професійно-технічних училищ та студентів ВНЗ» обсягом 25 мільйонів гривень.