Першого заступника міського голови Кіровограда Анатолія Перевозника поновлено на роботі розпорядженням уже колишнього міського голови Олександра Саінсуса через... чотири (!) роки після того, як суд прийняв відповідне рішення.

Загалом судові баталії тривали трохи менш як сім років. Як пояснив сам Анатолій Перевозник, так довго він добивався справедливості не через відсутність іншої роботи, а тому, що все повинно бути в рамках закону.

У нарешті виконаному рішенні суду зазначено таке: «Оскільки Законом України «Про місцеве самоврядування» про виконання рішення суду щодо поновлення на роботі не віднесено до виключних повноважень міської ради, колегія суддів вважає, що є необхідним і достатнім внесення відповідного розпорядження міського голови щодо виконання рішення суду про поновлення особи на роботі, оскільки ніяких умов щодо виконання цього рішення через прийняття рішення міською радою законом не передбачено».

Показово, що протягом цього часу змінилися три Президенти, п’ять голів ОДА і два міські голови. Для того, щоб відновити справедливість, чоловік узяв участь у 300 судових засіданнях та отримав 102 постанови про відновлення на посаді. Займалися справою близько 80 суддів.

Останнє остаточне рішення, яке не підлягає оскарженню, ухвалив Вищий адміністративний суд України 4 грудня 2013 року.

За невиконання судових рішень міських голів штрафували, проте штрафи ті мізерні. А відповідь цьому, мабуть, у тому, що заробітна плата за всі роки вимушених прогулів відшкодовується потерпілому не з кишені винного посадовця, а з місцевого бюджету, тож міські голови, з огляду на якусь свою логіку, не бажали відновлювати справедливість.

Унаслідок невиконання посадовцями законного рішення суду А. Перевозник має отримати відшкодування на кількасот тисяч гривень. Хоч і вважає, що всіх збитків, у тому числі й моральних, йому ще не відшкодовано.

«Хтось має відповісти та відшкодувати збитки, завдані мені протягом цих років, із власної кишені», — переконаний старий новий заступник Анатолій Перевозник.

 

Кіровоград.