У Запорізькій області мало не щодня відбуваються заходи на підтримку єдності України. Днями в найбільшому на Азовському узбережжі аквапарку «Острів скарбів», що в Кирилівці, сезон відкрили патріотичним флешмобом — юні відвідувачі розгорнули великий «живий прапор» України, тримаючи в руках сині та жовті квадрати. 

А в Бердянську місцевий рок-гурт «Бора» дав концерт під відкритим небом із нових, переважно україномовних, пісень.

Утім, не піснями єдиними... В обласному центрі відбувся Перший міжрегіональний з’їзд патріотів. Під егідою місцевого Автомайдану. І тут серед представників 12 міст поки що тільки Запорізької області добросердя майже не було. Знаючи ситуацію зі ЗМІ й на власні очі спостерігаючи за подіями на Донбасі, активісти висловили стурбованість за подальшу долю України. Лунали там і такі радикальні думки: «Через незадовільне керівництво і неналежну координацію дій з боку високопоставлених військових чинів є загроза втрати всієї країни».

Не забуто й про рівень техніки та обладнання — в понеділок під стіни Запорізької ОДА учасники Самооборони Майдану вручну прокотили «броньовичок» БРДМ. Ця щонайменше сорокарічного віку техніка й сьогодні в строю, хоча й не завжди заводиться. «Ми сюди привезли броньовану розвідувально-дозорну машину, щоб показати стан нашої сьогоднішньої армії. Це техніка 70-х років минулого століття, яка часто взагалі не їздить», — заявив координатор Самооборони Запорізької області Сергій Тіунов та додав, що, на жаль, хлопці змушені з палицями тримати оборону, бо поки що держава їм, окрім палиць, нічого не дала.

А повертаючись до вже згадуваного кирилівського аквапарку, зазначимо, що там були й діти прикордонників, які несуть службу в секторі Західного Приазов’я — від Генічеська до тієї ж Кирилівки. Після всіх пертурбацій із переселенням та освоєнням на нових місцях, такий відпочинок їм зовсім не завадить.

Запорізька область.