Стали відомі подробиці зникнення напередодні президентських виборів лідера регіонального відділення «УДАРу» 32-річного Сергія Лихмана, про що писав «Голос України» у номері за 29.05.14.
За свідченнями очевидців, партійний лідер був викрадений представниками зарубіжних спецслужб. Усі факти вказують на «російських братів».
Напали на С. Лихмана серед білого дня, коли він прямував з дому до гаража. На знімках, зроблених сумчанами, у всіх трьох нападників відкриті обличчя. Це означає, що вони не боялись, що хтось із місцевих може впізнати їх. Про належність невідомих до спецслужб свідчать також прийоми, які вони застосовували під час затримання жертви.
У зв’язку з новими обставинами керівництво партії збільшило винагороду за будь-яку інформацію про викрадачів і місцезнаходження Сергія Лихмана удвічі — до 100 тисяч доларів.
І ще. Якщо спочатку правоохоронці пов’язували викрадення регіонального політика з документацією «чорної бухгалтерії», то нині схиляються до версії, що воно замовне і здійснене з «політичних мотивів».
Народний депутат від фракції «УДАР» Володимир Курінний направив запит Генеральному прокурору, главам СБУ і МВС про створення міжвідомчої слідчої групи для розслідування цього резонансного кримінального злочину. Запит народного обранця був підтриманий також лідером партії Віталієм Кличком.
Сумська область.