У райцентрі Кобеляки на Полтавщині з усіма почестями поховали земляка, 37-річного Юрія Сітяєва. Він загинув від рук терористів на одному з блокпостів у Донецькій області. Туди, за свідченнями очевидців, саме в той момент, коли наші вояки облаштовували свої позиції, під’їхали два автомобілі з бандитами-найманцями. Останні відразу відкрили вогонь на ураження з автоматичної зброї. При цьому смертельні поранення дістали двоє захисників України.
Юрій Сітяєв народився в Донецьку, та з дитячих років жив у Кобеляках, тут закінчив професійно-технічне училище. Під час строкової служби в армії перебував у складі миротворчого контингенту на території колишньої Югославії. Після загострення ситуації на Сході України вирішив, що його досвід захисту мирних громадян знадобиться й у рідній державі. Тож на військову службу пішов добровільно. У званні старшого солдата виконував обов’язки механіка-водія танка.
Сотні мешканців Кобеляк прощалися з полеглим як зі справжнім героєм. У місті день його похорону офіційно оголосили Днем жалоби.
Полтавська область.