Найкращий шлях розв’язання надуманої проблеми скасування недоторканності для посадових осіб полягає у прийнятті парламентом законопроекту про внесення змін до Конституції України, який містить відповідні норми, вважає Голова Верховної Ради Олександр Мороз.

— Треба зайти в сесійну залу і проголосувати те, що необхідно, — зазначив він.

На прес-конференції, проведеній в Київському національному авіаційному університеті, глава парламенту оприлюднив імовірний результат виборів. «Торік соціалісти набрали 5,9 відсотка, а восени буде 6,2 відсотка», — прогнозує лідер СПУ.

Він поставив крапку над «і» щодо будівництва державної дачі для голови парламенту.

— Особисто я нічого в Кончі-Заспі не будую, кошторисом Верховної Ради зведення будинку не передбачено, — заявив Олександр Мороз.

За його словами, він із сім’єю живе у будинку площею 100 квадратних метрів...

Прес-конференція відбулася перед засіданням підсумкової колегії Міністерства освіти і науки, тому не обійшлося без запитань на освітянську тему.

Олександр Мороз підтримав прагнення міністра Станіслава Ніколаєнка прирівняти пенсії вчителів до рівня держслужбовців, скасувати оподаткування на зарплати працюючих студентів стаціонару, ефективніше стимулювати вчителів тощо.

Голова Верховної Ради виступив на засіданні підсумкової колегії МОНУ, у якій взяли участь народні депутати України на чолі з Катериною Самойлик, учені, урядовці, керівники обласних адміністрацій.

Колегія, варто зазначити, вперше проходила у незвичному форматі: до початку засідання її 1332 учасники працювали в шести секціях. Під час обговорення проблем дошкільної, загальної середньої і корекційної освіти тощо виступили 70 освітян. Із певними узагальненнями, пропозиціями вони виступили на колегії, після чого було прийнято рішення про підсумки розвитку загальної середньої та дошкільної освіти у 2006—2007 навчальному році.

І ще одне ноу-хау Міністерства освіти і науки: засідання колегії транслювалося в мережі Інтернет.

На знімку: Голова Верховної Ради Олександр Мороз, ректор Національного авіаційного університету Віталій Бабак, міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.