Футбол. Кубок УЄФА. Другий кваліфікаційний раунд. Перші матчі.

«Дніпро» (Україна)—«Бєлхатув» (Польща). 1:1. Голи: Уйєк, 18, Назаренко, 79.

«Дніпро»: Кернозенко, Грицай (Льопа, 61), Шершун, Шелаєв, Самодін (Корніленко, 66), Воробей, Русол, Денисов, Андрієнко, Кравченко, Назаренко. Тренер — Олег Протасов.

«Бєлхатув»: Козик, Попек, Стронк, Цецот, Столярчик, Яжембовський, Ковальчик, Еррера (Вробль, 49), Рахвал, Уйєк (Гродзицький, 86), Дзедзиц (Новак, 70). Тренер — Орест Ленчик.

Попереджено: Русола, 16, Яжембовського, 55, Вороб’я, 66.

Арбітр — Шакір Сюнейт (Туреччина).

16 серпня. Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор».

На жаль, «Дніпро» не переграв не такого вже й іменитого суперника. Хоча впродовж зустрічі мав велику перевагу. А як побачили це протистояння наставники команд?

Орест Ленчик:

— Нас не вважали фаворитами в цій зустрічі. Але я гадаю, що ми добре зіграли сьогодні. Напевно, на нашій стороні було небагато щастя, і ми сподіваємося, що ще цього щастя залишиться трохи на матч-відповідь. Там нам зможуть допомогти два—три футболісти, котрі не грали сьогодні.

— У матчі-відповіді ви знову зробите ставку на оборону чи зіграєте в більш атакуючий футбол?

— Рахунок сьогодні 1:1, тому «Дніпро» буде змушений думати про те, як забити.

Олег Протасов:

— Закінчилася перша частина нашого протистояння. Результат звичайно не такий, який нам хотілося б мати в першому матчі. Але попри все я подякував хлопцям за гру і сказав їм, щоб вони не засмучувалися. Адже все ще залишається в наших руках. У другій зустрічі ще можна буде виправити ситуацію. Команда суперника обрала зручну для неї тактику і такий спосіб досягнення результату. Це її право. Але я думаю, що, знаючи специфіку гри суперника, ми підготуємося до відповідного поєдинку, зробивши деякі висновки.

— Який був ваш стратегічний план і які його пункти вашим підопічним не вдалося виконати?

— Практично все виконали, крім того, що не забивали м’ячі і пропустили самі після стандартного положення. Зрозуміло було, що суперник не гратиме від оборони і чекатиме або стандартного положення, або контратаки, щоб забити гол. Вважаю, що йому дуже поталанило. Практично перша ж його вилазка в наш штрафний закінчилася голом. Недопильнували під час подачі кутового. Нам залишалося тільки контролювати м’яч і розхитувати оборону суперника. Але в карному майданчику гостей інколи було до десяти гравців. Жодна українська команда тут так не грала, як поляки. Переломити ситуацію було важко. Необхідно було продемонструвати індивідуальну майстерність і використовувати ті моменти, котрі мали.

— Над чим ви працюватимете перед матчем-відповіддю?

— Скажемо так, над усім треба працювати, вдосконалюватися.

Турнірна хроніка

Універсіада. Бангкок (Таїланд). Позавчора українські спортсмени завоювали ще шість медалей. Золоті — виграли чоловіча збірна шаблістів та Ганна Безсонова у художній гімнастиці в абсолютній першості. Срібні нагороди дісталися Максимові Коротуну (дзюдо), збірній у групових вправах у художній гімнастиці. «Бронзу» здобули Юрій Шляхов (стрибки у воду з метрового трампліна) та Віталій Полянський (дзюдо).

Баскетбол. Третій тур додаткового кваліфікаційного турніру до ЧЄ-2007. Україна—Данія. 74:64.