Після урочистого засідання парламенту почесні гості ділилися враженнями із журналістами. Зокрема, предстоятель Православної церкви Київського патріархату Філарет назвав промову нового Президента «обнадійливою». «Тільки те, що сказано, треба втілити у життя, — сказав Філарет. Але це повинні робити всі разом. Бо один Президент не в змозі цього зробити».

Президент Литви Даля Грібаускайте назвала церемонію інавгурації п’ятого Президента України «скромною». Головним завданням для нього вона назвала «працю для всього народу, а не для окремих груп людей». При цьому литовський президент пригадала шлях своєї країни до Європейського Союзу, який тривав 10 років, на якому треба було реалізувати дуже багато реформ у сфері економіки, юстиції  та насамперед — викоренити корупцію.
Президент Білорусії Александр Лукашенко висловився за збереження територіальної цілісності України. «Україна повинна бути єдиною і цілісною державою і буде такою», — сказав він, додавши при цьому, що «українці — розумні та працелюбні люди, і якщо їм ніхто не допоможе, вони справляться зі своїми проблемами самі».
***
Петро Симоненко (КПУ): «Головне питання — це питання про мир. Необхідно з перших кроків зупинити бойові дії і сісти за стіл переговорів... На жаль, цей виступ не дав відповіді на запитання про припинення війни на Сході».
Михайло Чечетов (Партія регіонів):
Виступ Петра Порошенко під час інаугурації був бездоганним. За основу він ставить відновлення миру, консолідацію суспільства. Це підтримають більшість людей. Дай Боже, щоб його ініціативи про повернення миру на Сході були реалізовані. Тези були прописані так, що вони, на мій погляд, знайшли підтримку абсолютної більшості людей на Заході і на Сході. Петро Порошенко виступив як миротворець, консолідатор. Цілі поставлені правильні. Кредит довіри у нього величезний. Дай Боже, щоб йому і його команді вдалося все це реалізувати.
Юрій Сиротюк, «Свобода»:
— Сьогодні українське суспільство очікує від політика будь-якого рівня не слів, а реальних дій. Тому важливо не тільки те, що сказав Президент, але й як швидко та якісно він це реалізовуватиме. На жаль, у нас немає часу для «шлюбного періоду» політичного діяча, коли спочатку беруть словами, а потім доводять конкретними справами — Петро Порошенко має діяти вже з першого дня.
Президент є гарантом територіальної цілісності, тому країна чекає невідкладних дій щодо припинення російської агресії на Донбасі та повернення Криму Україні. Це було анонсовано, але ми чекаємо конкретних кроків. Друге, чого чекає країна — це докорінних реформ, адже будь-яка спроба консервації нинішнього стану дасть лише негативний результат. Також чекаємо нещадної боротьби з корупцією, оскільки саме Президент подає кандидатуру на призначення Генеральним прокурором.
Оскільки новий Президент є представником великого бізнесу, то хотілося б почути його думку щодо деолігархізації української економіки. Бо саме монополізація економіки призвела до монополізації влади і, як наслідок, краху режиму Януковича та існуючої форми державності.
Як член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, я чекаю від Президента невідкладного запровадження воєнного стану. Зволікання з цим кроком — це чергові смерті та поранення як українських вояків, так і українських громадян. Ми почули від Президента слово «мир», але мир — це або виграна війна, або капітуляція. Переконаний, що завдання Президента — перемогти у війні з російським агресором, вигнати російських окупантів, принести спокій на територію України та невідкладно приступити до реформ.