15—16 серпня Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк побував з робочою поїздкою в Івано-Франківській області. Він провів низку зустрічей з мешканцями Надвірнянського, Богородчанського та Тисменицького районів.

Окрім того, в Івано-Франківську Перший заступник Голови Верховної Ради України дав прес-конференцію для місцевих засобів масової інформації, в якій взяли участь понад 35 представників радіо-, телеканалів, газет та інших видань. Також в обласному центрі А. Мартинюк виступив у прямому ефірі на обласному радіо, радіо FM-107,00 «Вежа», радіо FM-104,3 «Західний полюс», радіо FM-101,3 «Бойчук-студія» та на обласному телеканалі «3 студія», а в районних центрах Галич і Снятин — на районному та у м. Коломия — на міському телебаченні, відповівши на численні запитання радіослухачів та телеглядачів. Варто зазначити, що переважну більшість з них цікавили проблеми, пов’язані з осінніми достроковими парламентськими виборами, внесенням змін до Конституції України, у тому числі шляхом референдуму, створення двопалатного парламенту, варіанти розстановки політичних сил у Верховній Раді України після 30 вересня ц. р. тощо.

Коментуючи заяву Прем’єр-міністра України Віктора Януковича стосовно невідкладного, ще на початку вересня нинішнього року, скасування недоторканності та пільг високопосадовців усіх гілок влади, А. Мартинюк наголосив, що позиція комуністів у цьому питанні завжди була послідовною і залишалася незмінною. «Ми давно виступаємо за скасування недоторканності для народних депутатів, Президента, суддів та інших категорій «можновладців», як це й має бути у цивілізованому правовому суспільстві. Перед законом усі повинні бути рівноправними», — підкреслив А. Мартинюк.

Водночас, наголосив він, у сучасному українському суспільстві гасло боротьби з недоторканністю та пільгами дуже часто, а під час передвиборних кампаній — як правило, використовується з суто пропагандистською і популістською метою. А ті сили, що беруть його на озброєння, нерідко відразу забувають про його реалізацію, як тільки потрапляють до парламенту.

Ось чому пропозиція вирішити це питання раз і назавжди, а головне, до виборів, хоч вона і має більше політичні, ніж правові підстави, є актуальною і заслуговує на підтримку. «Цікаво, як на неї відреагують так звані опозиційні сили, а також Президент. Отут відразу буде видно, хто по-справжньому хоче розв’язати цю давню проблему, а хто на ній тільки піариться», — зазначив А. Мартинюк.

Під час спілкування з людьми він відповів також на численні запитання стосовно сучасного соціально-економічного розвитку України та Івано-Франківщини зокрема, подальших кроків уряду на підвищення рівня життя населення, особливо в боротьбі з інфляцією та зростанням цін на продовольчі товари.

17—19 серпня А. Мартинюк продовжить робочу поїздку західними регіонами України. Зокрема, Перший заступник Голови Верховної Ради України відвідає Чернівецьку область.

Прес-служба Верховної Ради України.