Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов зустрівся з Президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте (на знімку).

На початку зустрічі О. Турчинов привітав Д. Грібаускайте з перемогою на президентських виборах у Литві. «Ви — герой не тільки для своєї країни, а й для нас», — сказав він.

Голова Верховної Ради зазначив, що Литва є «надійним другом і партнером України». «Ми завжди відчували допомогу Литовської Республіки», — підкреслив він, додавши, що для нашої держави є важливим литовський досвід розвитку демократії та євроінтеграції, а також боротьби з корупцією.

Своєю чергою, Д. Грібаускайте заявила про готовність її країни й надалі надавати допомогу Україні на шляху євроінтеграції та реформування усіх сфер життєдіяльності країни.

За її словами, після президентських виборів для України настав «новий етап розвитку демократії». При цьому Президент Литовської Республіки високо оцінила рівень проведення виборів глави держави в Україні, зазначивши, що вони були демократичними і вільними навіть у тій складній ситуації, що склалася в деяких регіонах України.

О. Турчинов у цьому контексті зазначив, що вперше вибори відбулися «без тиску, адміністративного ресурсу і фальсифікацій».

Сторони також висловили сподівання, що невдовзі буде підписана економічна частина Угоди про асоціацію Україна—ЄС. «Ви — на правильному шляху», — сказала Д. Грібаускайте.

Прес-служба Верховної Ради.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.