Скликати позачергову сесію Верховної Ради для скасування недоторканності й пільг для чиновників усіх рівнів запропонував Прем’єр-міністр України Віктор Янукович на вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів.

«Давайте ініціювати, є депутати, звернемося до Президента на початку вересня, до виборів зберемо депутатів і одноголосно проголосуємо за скасування недоторканності й усіх пільг Президента, Прем’єр-міністра, міністрів, депутатів Верховної Ради і суддів. Усіх! Давайте зробимо, і це буде нормальний підхід до виборів», — наголосив Віктор Янукович.

Глава уряду водночас зауважив, що заява політичних опонентів про необхідність скасування депутатської недоторканності є виключно передвиборним популістським гаслом. «Чому в 2005 році помаранчеві, які мали всю владу, цього не зробили, а взялися сьогодні, в переддень виборів?» — поцікавився він. Крім того, прем’єр повідомив, що має намір після засідання уряду обговорити тему скасування недоторканності для чиновників усіх рангів з Президентом України Віктором Ющенком.

Ішлося на засіданні й про економічні проблеми, зокрема, про підвищення зарплат і пенсій з 1 вересня. Прем’єр-міністр пообіцяв звільнити чиновників, з вини яких буде затримано підвищення виплат.

«1 вересня — якщо на один день буде затримано підвищення зарплат чи пенсій — усіх відповідальних співробітників буде звільнено... Напередодні виборів. Аби ви про це знали», — заявив він.

Віктор Янукович рекомендував міністрам зібрати нараду, проаналізувати ситуацію з цього питання й негайно вжити заходів, повідомляє інформагентство УНІАН.