Полтавська земля уже вкотре радо запрошує і тепло зустрічає всіх бажаючих на одному з головних культурно-мистецьких та бізнесових свят року.

У Великих Сорочинцях розпочався Національний Сорочинський ярмарок. Загалом понад 200 підприємств із України, Росії, Молдови, Польщі, Грузії, Білорусі, Німеччини та інших країн представляють свою продукцію. А якщо до них додати ще понад 300 приватних підприємців, майже стільки ж майстрів народних промислів, близько півсотні закладів громадського харчування, а також понад мільйон відвідувачів, то захід справді велелюдний.

Усе — від тракторів, комбайнів, корів, іншої худоби до національної кераміки, вишиванок, свічників, оберегів і просто звичайних ковбаси та меду — пропонують на Сорочинському ярмарку. Він триватиме на Полтавщині впродовж кількох днів та завершиться 19 серпня. І якщо за Миколи Гоголя сюди приїздили торгувати, то нині, здебільшого, щоб прорекламуватися, налагодити контакти.

Ще на Сорочинському ярмарку органічно поєднується історія і сучасність, духовне багатство і матеріальний доробок, відбувається зближення народів, налагоджується діловий та культурний діалог.

Секрет гарного і швидкого продажу — в музиці. Ще Гоголь у своєму «Сорочинському ярмарку» описував, як там «усе мчало, усе танцювало...». Тож організатори подбали і про культурну програму. Зокрема, не обійдеться без традиційного карнавального дійства за участю гоголівських героїв, а на кількох сценах публіку розважатимуть професіональні музиканти та аматори.

Цього року ярмарок відвідає також рекордна для Сорочинців кількість зарубіжних дипломатів — із 36 посольств. Саме завдяки їм новинкою нинішнього ярмаркування стала виставка національних костюмів із 16 країн. Очікується, що на свято прибуде понад мільйон відвідувачів, зокрема і Президент Віктор Ющенко. Одне слово, у всіх бажаючих ще є час, щоб людей подивитись і себе показати.