12—14 серпня Перший заступник Голови Верховної Ради України А. Мартинюк перебував з робочою поїздкою у Закарпатській області.

Він відвідав Воловецький, Міжгірський, Хустський, Тячівський та Рахівський райони, де зустрічався з громадськістю, керівництвом місцевих рад, виступив на місцевому телебаченні, провів широку прес-конференцію за участю місцевих ЗМІ.

Під час зустрічей А. Мартинюк відповів на численні запитання мешканців Закарпаття. Зокрема, про нинішню політичну ситуацію, особливості проведення дострокових парламентських виборів, внесення змін до Конституції України, про розклад політичних сил у майбутній Верховній Раді інші.

Коментуючи черговий політичний скандал, що розгорнувся навколо реєстрації списків блоку Юлії Тимошенко у Центральній виборчій комісії та його можливі політичні наслідки, А. Мартинюк наголосив, що ця політична сила «вдало використовує будь-який привід, який дуже часто сама і створює, для власного політичного піару». «Саме питання не вартує того часу, який на нього витрачається, але галасу вистачає. Це стиль, що притаманний саме БЮТ», — зазначив перший заступник глави парламенту.

Переходячи до більш серйозних питань, А. Мартинюк наголосив, що під час численних зустрічей з людьми в Закарпатті він особливо відчув недоліки в роботі не тільки центральних, а й насамперед місцевих органів влади. «Переважна більшість проблем, що порушують люди, особливо вразливі верстви населення, — сказав А. Мартинюк, — це питання, розв’язання яких залежить, врешті-решт, саме від місцевих органів влади — від районної ради до сільського голови. Це проблеми благоустрою території, ремонту доріг, водозабезпечення, транспортного сполучення, надання невідкладної матеріальної допомоги».

Саме тут, наголосив А. Мартинюк, люди повсякденно зіштовхуються з усіма прорахунками і недоробками місцевої влади й автоматично екстраполюють їх на державну владу взагалі. Ось чому, сказав він, продовжуючи у майбутньому політичну реформу, треба звернути особливу увагу не тільки на розширення прав і можливостей місцевого самоврядування, а й на серйозне підвищення відповідальності місцевої влади перед людьми. «Інакше реальних змін на краще в глибинці просто не бачити», — наголосив він.

Під час спілкування із закарпатцями А. Мартинюк відповів також на численні запитання, що стосуються сучасного соціально-економічного розвитку України та Закарпаття, подальших кроків уряду з підвищення рівня життя населення.

Прес-служба Верховної Ради.