Понад 300 тонн вугілля заготовлено для шкільних котелень у Красному Лимані. Про це та інші здобутки «Голосу України» розповів начальник відділу освіти міської ради Юрій АФОНІН:

— На відміну від минулих років, коли запасалися паливом у жовтні, цього разу завозитимемо вугілля у серпні. Всі котельні, за винятком двох, готові. Капітально відремонтували опалювальні системи у загальноосвітній школі № 2 та дитсадку № 1. До першого вересня завершиться ремонт системи в ЗОШ № 4, газифікуємо ясла-сад № 8.

А ось встановлення чотирьох лічильників тепла гальмується: на придбані прилади вартістю 13 тисяч гривень кожен досі не надіслали сертифікат.

Стримує вирішення деяких проблем і тендерна процедура. Зокрема, йдеться про підвезення учнів до шкіл. Досі цим займалося приватне підприємство «Луч» — єдине в районі. Відповідно, і ціни у монополіста були «недитячі»: міському бюджету це коштувало 3,5 тисячі гривень на день. Завдяки наполегливості міського голови Леоніда Перебийноса вдалося отримати із обласного бюджету мільйон гривень для придбання шкільних автобусів. Тендер на закупівлю шести машин заплановано на серпень. А ось чи зможуть нові автобуси вирушити за маршрутами вже першого вересня, впевненості у місцевої влади немає.

Моя думка: тендери лише гальмують роботу. Якби процедура не була такою складною, ми возили б дітей власними автобусами.

Цього року Ямпільська сільська школа отримає потужний фільтр для свердловини з водою. Таке обладнання встановлюється в школі чи не вперше в області. За рахунок спонсорів отримала індивідуальну свердловину школа в селі Закітному. В селищі Новий обладнали колодязь на подвір’ї навчального закладу. А школа в селі Шандриголово цієї осені нарешті матиме власний харчоблок.

Донецька область.