Упродовж перших пострадянських часів була прикмета: наближалися вибори — й нові кандидати в народні депутати з мітингових трибун закликали позбавити можновладців пільг і привілеїв. Проте, як тільки вони самі всідалися в правлячі крісла, одразу забували про власні заклики, залюбки споживаючи солодкі плоди влади.
Під час нинішніх дочасних виборів заяложену тему не забуто. Тільки цього разу скасувати пільги й привілеї закликають уже не кандидати в депутати, а Президент України та інші високопосадовці. Щоправда, себе вони їх не позбавляють, вимагаючи цього лише від народних депутатів. Але не таємниця, що ще більшими пільгами та привілеями користуються вони самі. Тим часом Президент, закликаючи скасувати пільги, вбачає у цьому мало не порятунок нації. Але якщо врятувати націю так просто, то чому досі він до цього не додумався?
Проблема, яку порушує редакція: пільги та привілеї наших високопосадовців — від Президента, глави уряду, голів державних комітетів, суддів до чиновників нижчих рангів. З цією метою редакція надіслала листи до Державного управління справами, міністру Кабінету Міністрів, Верховного та Конституційного судів, а також в інші державні установи з тим, щоб вони надали інформацію про фінансове забезпечення цих структур. Ми розкажемо і про пільги та привілеї, які мають народні депутати. Тож сподіваємося, що наші адресати нададуть редакції якнайповнішу інформацію про це.