«Херсон — місто будівельників». Під таким девізом в обласному центрі відзначили професійне свято. Ініціатором виступила громадська асоціація «Будінвестсоюз».
— Ми ставили за мету відродити традиції професії, адже в місті близько ста будівельних підприємств, кілька тисяч будівельників, — зазначає голова асоціації Олександр Сандик. — Свято розпочали з параду «бойової» будівельної техніки. Ретельно готувалися, але коли підрахували всі машини й механізми, які хотілося виставити, зрозуміли, що в Херсоні доведеться перекривати рух, доки все пройде. Тож колону скоротили до 300 метрів.
Уперше в рамках свята провели конкурси на кращого за професією серед мулярів, штукатурів та монтажників металопластикових вікон. Наступного року плануємо залучити інші спеціальності. Галузь потребує кваліфікованих робочих рук, приміром, бетонників, котрі працювали б за новітніми технологіями, — адже будівельна справа крокує вперед.
Загалом громадська асоціація «Будінвестсоюз» мріє довести темпи й розвиток будівництва до такого рівня, щоб можна було без збитків для себе у новозбудованих багатоповерхівках виділяти певну частку соціального, тобто безплатного житла і передавати його місту для забезпечення принаймні пільгових черговиків.

Фото Алли БРУСИЛОВОЇ.