8 серпня Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк перебував з робочим візитом у Вінницькій області.

В рамках візиту Адам Мартинюк зустрівся з громадськістю, дав прес-конференцію місцевим ЗМІ, виступив у прямому ефірі обласного телебачення.

Під час заходів А. Мартинюк прокоментував ситуацію, що склалася навколо майбутніх дострокових парламентських виборів, та спрогнозував наслідки політичного й соціально-економічного розвитку держави. При цьому він наголосив: «Наша точка зору на останні події в Україні незмінна — дострокові вибори до Верховної Ради не є легітимними, бо призначені з грубими порушеннями чинної Конституції. Але оскільки громадська думка вже призвичаїлася до самого факту їх проведення, то комуністи, як одна з провідних політичних сил країни, не можуть залишатися осторонь цього процесу».

Водночас А. Мартинюк підкреслив, що КПУ, інтереси якої він представляє у Верховній Раді, однією з перших провела свій з’їзд, на якому затвердила виборчий список партії, і першою зареєструвала його у ЦВК.

Відповідаючи на запитання, чи піде він у відпустку на передвиборний період, А. Мартинюк зауважив, що, як Перший заступник Голови Верховної Ради України, має виконувати свої обов’язки, зокрема, зустрічатися з людьми в регіонах, навіть перебуваючи у відпустці. При цьому він додав, що, як народний депутат України і кандидат у народні депутати, він має законні підстави агітувати за свою політичну силу.

Також А. Мартинюк торкнувся питань внесення змін до Конституції України, спрогнозував майбутню конфігурацію політичних сил у новообраній Верховній Раді, пояснив перспективи вступу України до ЄС, СОТ та НАТО, наголосив на необхідності подальшого розвитку українсько-російських відносин, прокоментував причини, умови та порядок скликання позачергової сесії Верховної Ради України.

Крім того, А. Мартинюк відповів на численні запитання про сучасний соціально-економічний розвиток України та, зокрема, Вінницької області, подальші кроки уряду з підвищення рівня життя населення, наголосивши на необхідності боротьби з інфляцією та стримування зростання цін на продовольчі товари.