Футбол. Либонь, не варто ще раз пояснювати, яке значення мають для українців наступні поєдинки відбірного циклу Євро-2008 проти Грузії (8 вересня) та Італії (12 вересня). До речі, грузинська федерація футболу запропонувала нам викупити 5000 квитків по 20 доларів, — розповів на зустрічі з представниками ЗМІ віце-президент Федерації футболу України Володимир Лашкул.

За його словами, ФФУ опрацювала кілька варіантів цінової політики для матчу нашої команди проти італійців. Зокрема, розглядають діапазон цін: від 10 до 500 гривень. Щоправда, по 500 гривень — лише у два центральні сектори, ще у два — по 400. А більша частина перепусток на стадіон коштуватиме 30 і 50 гривень. Звісно, ця схема не остаточна: ФФУ чекатиме на відгуки преси та вболівальників. До речі, велика кількість квитків буде розпродана через регіональні федерації футболу, а також за допомогою Інтернету. Спеціальна веб-сторінка почне функціонувати вже за тиждень.

Відповідаючи на запитання журналістів про стан газону на НСК “Олімпійський”, на якому наші футболісти прийматимуть чемпіонів світу, пан Лашкул зазначив: “Справді, під час недавніх шоу та концертів, які відбувалися на головній спортивній арені країни, трав’яне покриття дещо зіпсували. Однак дирекція НСК запевняє, що підготує газон належним чином. Олег Блохін побував на стадіоні і висловив зауваження та побажання”.

А ще віце-президент ФФУ повідомив, що міліція, найімовірніше, не перебуватиме у секторах стадіону. “В питаннях дотримання безпеки великі сподівання покладаємо на організованість наших уболівальників. Зважаючи на відомі проблеми з евакуацією глядачів з НСК “Олімпійський”, спробуємо організувати післяматчовий вихід публіки частинами — спершу із секторів за бессарабськими воротами, потім — з інших”.

Федерація футболу України приділяє цьогорічному турніру пам’яті Валерія Лобановського особливу увагу. Не виключено, що певна кількість гравців нашої нинішньої молодіжної збірної, котра сперечатиметься за головний приз змагань з однолітками з Сербії, Ізраїлю та Молдови, згодом отримає шанс захищати честь України на Євро-2012 уже в складі національної команди.

На 21 серпня призначено півфінальні матчі турніру. Перша зустріч між сербами та молдаванами відбудеться на стадіоні НТК імені Віктора Банникова (початок о 15.00). Україна та Ізраїль зіграють на стадіоні “Динамо” імені Валерія Лобановського (19.00).

Квиток на матч української та ізраїльської “молодіжок”, який коштуватиме п’ять гривень, надасть право відвідати і товариську зустріч національних команд України та Узбекистану, котра відбудеться 22 серпня також на динамівській арені. Наступного дня на стадіоні НТК імені Віктора Банникова о 15.00 розпочнеться матч за третє місце. Фінальний поєдинок відбудеться там же, початок — о 18.00.