І бочка вина — за перемогу

Шахи. Вільяробледо (Іспанія). Українець Руслан Пономарьов став переможцем XXІІ міжнародного турніру зі швидких шахів (169 учасників). Він разом із болгарином Веселином Топаловим та росіянином Олексієм Дреєвим набрали по 7,5 очка. Та за додатковими показниками перемога дісталася Пономарьову. А ще й приз — три тисячі євро і бочка червоного вина.

Попереду — нова перевірка

Хокей. Київський «Сокіл» брав участь у міжнародному турнірі у Словаччині. І вкрай невдало. Кияни програли всі матчі — «МХК Мартін» — 2:3, «Нітрі» — 1:5 та «Зволену» — 3:4 (1:3, 2:1, 0:0). Отже, не здобувши жодного очка, «Сокіл» посів п’яте місце. Лише за різницею забитих і пропущених шайб він випередив польський клуб «Новий Тарг». А головний приз турніру дістався ХК «Зволен», який виграв всі зустрічі.

Тепер «Сокіл» збирається до Москви, на черговий турнір — «Кубок «Спартака», котрий відбудеться 14—17 серпня.

Пропонуємо вашій увазі розклад матчів у Москві:

14 серпня. «Спартак» (Росія, Москва) — «Сокіл» (Україна, Київ). Початок о 14.00 (за київським часом). «Крилья Совєтов» (Росія, Москва) — «Ювяскюля» (Фінляндія) (18.00). 15 серпня. «Сокіл» — «Крилья Совєтов» (14.00). «Спартак» — «Ювяскюля» (18.00). 17 серпня. «Сокіл» — «Ювяскюля» (14.00). «Спартак» — «Крилья Совєтов» (18.00).

Ці змагання мають стати серйозною первіркою для київського клубу перед дебютом у відкритій першості Росії.

Лише результати

Футбол. Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд. Матчі-відповіді.

«Левський» (Болгарія) — «Тампере Юнайтед» (Фінляндія). 0:1 (перший матч - 0:1). «Зета» (Чорногорія) — «Рейнджерс» (Шотландія). 0:1 (0:2). «Бейтар» (Ізраїль) — «Копенгаген» (Данія). 1:1 (0:1). «Динамо» (Хорватія, Загреб) — «Домжале» (Словенія). 3:1 (2:1).

Чи має запис «Арсенал»?

У чемпіонаті України вибухнув черговий скандал: столичний «Арсенал» вимагає переграти свій матч з луганською «Зорею», посилаючись на те, що в перерві зустрічі тренер луганців Олександр Косевич нібито зайшов до суддівської кімнати. Там він перебував майже до перерви і спілкувався з бригадою арбітрів на чолі з Орестом Шмигельським. Тренер і судді факт розмови між таймами заперечують. А президент «канонірів» Вадим Рабинович запевняє, що має відеозапис тієї «тайної вечері».

Голова комітету арбітрів ФФУ Віктор Дердо так прокоментував ситуацію:

— Я спілкувався з Орестом Шмигельським. Той розповів мені, що після завершення першого тайму до нього підійшов начальник команди «Зоря» Станіслав Оганов і намагався дізнатися, чому Орест не призначив пенальті у ворота гостей на початку поєдинку. Розмова тривала і в суддівській кімнаті. Але потім туди прийшов інспектор матчу Володимир П’яних і попросив Оганова залишити приміщення і не заважати суддям відпочити. Як на мене, ситуація з Косевичем просто надумана.