Показові виступи спортовців, майстер-класи, зорепад чемпіонів

Удруге під час святкування Дня незалежності Черкаси засяють зірками вітчизняного спорту. Фестиваль «Спортивні ігри України» збере на майданах і стадіонах обласного центру олімпійських чемпіонів і переможців світових першостей.

Як повідомив під час прес-конференції заступник Голови Верховної Ради України п’ятого скликання, голова оргкомітету фестивалю Микола Томенко, популяризувати спорт, здоровий спосіб життя, провести майстер-класи для юних спортовців приїдуть уславлені Ельбрус Тадеєв, В’ячеслав Олійник, Денис Готфрід, Еліна Хозлу, Олександр Шевченко, Сергій Черкаський та інші чемпіони-ентузіасти. Сеанс одночасної гри з шахів проведе Руслан Пономарьов.

На благодійний баскетбольний матч «Зірки Києва» — «Зірки Черкас» команди виведуть капітани —олімпійський чемпіон Олександр Волков і міський голова Сергій Одарич.

Відзначать на святі кращих на Черкащині учителів фізкультури та інструкторів з різних видів спорту.

У програмі феєричного дійства — вітрильна регата на Дніпрі, легкоатлетичний пробіг «Під каштанами», турнір з вуличного баскетболу, гала-концерт зірок української естради, феєрверк.

Лідія ТИТАРЕНКО.

Черкаси.

Дітей збирає не вулиця, а стадіон

У Житомирі урочисто відкрито змагання на першість міста з міні-футболу серед вуличних і дворових команд. Вони відбуваються в п’яти вікових групах — у сорока командах грають футболісти від 10 до 17 років з усіх мікрорайонів обласного центру та селища міського типу Озерне. Переможців буде визначено й нагороджено в переддень Дня незалежності. Такі свята дитячого футболу вже стали традиційними і викликають великий інтерес серед підлітків.

Олексій КАВУН.

Житомир.