Проект ратифікації угоди про державну соціальну допомогу членам сімей військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших державах, де велися бойові дії, розглядає Комітет з питань національної безпеки та оборони. Згідно з нею, уряди держав-учасниць визнають за доцільне, відповідно до національного законодавства, визначити розміри і порядок виплати одноразової допомоги батькам та іншим членам сімей військовослужбовців, загиблих або померлих унаслідок поранень, а також каліцтв, контузій, захворювань, отриманих у бойових діях. Компенсація не повинна бути нижчою за суму обов’язкового державного особистого страхування військових, передбачену чинним у державі законодавством.

Так, буде визначено умови пенсійного забезпечення членів сімей військовослужбовців, загиблих у період бойових дій в Афганістані чи в інших державах. Цим родинам також буде надано пільги, передбачені для членів сімей військовослужбовців, загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.

Даний законопроект сприятиме створенню правових підстав для розв’язання проблем надання пільг родичам загиблих «афганців» та зміцненню міжнародного авторитету нашої держави. Це підтвердить наше прагнення дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов’язань та розширить нормативно-правову базу між Україною й СНД у сфері соціальної допомоги.