Кличко до парламенту не збирається

Депутат Київради та почесний президент Федерації боксу України Віталій Кличко не братиме участі в дострокових виборах до Верховної Ради. Про це йдеться у повідомленні його прес-служби.

Мого прізвища немає в жодному зі списків, оскільки я не прагну стати народним депутатом, — сказав уславлений українець. — Це не відповідає моїм сьогоднішнім планам, бажанням та характеру. Сьогодні моя мета — Київ. Сильний Київ...

До речі, вже 22 вересня 36-річний Кличко-старший проведе бій із старшим на рік американцем Джамілем Макклайном. Цей поєдинок відбудеться в Олімпіахалле (Мюнхен, Німеччина).

Звільнень поки що не буде

Футбол. Природно, що після провального старту київського «Динамо» в чемпіонаті України лунають розмови про можливі і вже швидкі зміни в керівництві тренерського складу. А от президент клубу Ігор Суркіс після поразки динамівців у Києві від «Дніпра» до рішучих кроків, схоже, не готовий. Він сказав, що не збирається звільняти Анатолія Дем’яненка.

— Я зустрічався з Дем’яненком, — розповів пан Суркіс. — Але такі зустрічі, зрозуміло, ми практикуємо не лише після поразок, а й після перемог. Цього разу мова йшла про те, що команда знаходиться в «ямі» і це бачать геть усі. Більш того, я висловив припущення, що тренер, можливо, певною мірою розгубився. Адже він виграв чемпіонат і Кубок із одними людьми, а тепер до команди прийшли інші, і не слабкіші. Із цього стану потрібно вийти якомога швидше.

Від поразок ніхто не застрахований. Треба просто вміти знаходити в собі сили і мужність виходити з такого стану. Найголовніше запитання до Дем’яненка в мене сьогодні було: чи здатний він виправити те, що відбувається. Я одержав позитивну відповідь і побажав йому удачі. На допомогу тренерові виділена наукова група, до якої я запросив Сабо, Базилевича, Козлова. Гуртом вони повинні знайти шляхи виходу команди на потрібний рівень...