Виборчий блок Литвина (входять: Народна партія голова Володимир Литвин та Трудова партія України — голова Михайло Сирота) на вчорашньому з’їзді затвердив виборчий список для участі в позачергових виборах.

До першої десятки блоку ввійшли Володимир Литвин, Сергій Гриневецький, Микола Деркач, Сергій Гаркуша, Віктор Пилипишин, Валерій Баранів, Микола Рудченко, Василь Шпак, Микола Шершун, Михайло Сирота. Всього у списку 261 кандидат. За словами Володимира Литвина, його блок буде тією політичною силою, яка об’єднає Україну, а також працюватиме на конкретні результати, які повинна відчути кожна українська родина.

***

Виборчий список кандидатів у депутати затвердив учора і з’їзд «Наша Україна—Народна самооборона». До списку ввійшло 450 кандидатів. Голосування, щоправда, відбулося без обговорення. Так сталося, за словами одного з лідерів блоку В’ячеслава Кириленка, через те, що делегати мали змогу ознайомитися з ним заздалегідь.

Очолив список Юрій Луценко. Крім нього до першої десятки ввійшли В’ячеслав Кириленко, Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, Микола Катеринчук, Ольга Герасим’юк, Юрій Павленко, Ксенія Ляпіна, Руслан Князевич, Володимир Ар’єв.

* * *

Лідер Блоку Лазаренка, колишній Прем’єр-міністр Павло Лазаренко, сподівається, що Центральна виборча комісія зареєструє його на чолі списку блоку на дострокових виборах до Верховної Ради України. Як передає УНІАН, про це він заявив під час учорашнього телефонного виступу зі США на другому етапі 8-го з’їзду партії Всеукраїнське об’єднання «Громада», який проходив у Дніпропетровську.

За його словами, всі необхідні документи для реєстрації вже підготовлено. На з’їзді було затверджено в алфавітному порядку список кандидатів у депутати на дострокових виборах до Верховної Ради в кількості 91 особа. Місця в списку буде визначено пізніше.