Прокуратура області внесла припис Івано-Франківській міській раді, який передбачає скасування рішення 10-ї сесії від 7 грудня 2006 року стосовно виділення місцевому ТОВ «Комерційне підприємство «ВІО-Плюс» двох земельних ділянок площею 2,5 га та 2,05 га.

Землю було виділено для будівництва спортивно-відпочинкового комплексу з підземним паркінгом, а також для благоустрою прибережної зони річки Бистриця Солотвинська й будівництва магістральної вулиці Витвицького від вулиці Галицької до Пасічної.

Прокуратура області вважає, що рішення міськради прийняте з порушеннями Земельного кодексу, законів «Про основи містобудування» та «Про планування й забудову територій». Прокуратура нагадує, що відповідно до генерального плану міста, затвердженого Івано-Франківською міськрадою 3 липня 2001 року, виділені товариству «ВІО-Плюс» земельні ділянки належать до зони відпочинку. Окрім цього, генеральний план обласного центру не передбачає будівництва транспортної розв’язки на перехресті вулиць Галицької—Витвицького—Целевича, її проект не розроблявся й не погоджувався. Прокурор зазначає, що міськрада також не врахувала громадських і приватних інтересів мешканців мікрорайону, які мають заперечення щодо будівництва комплексу та вулиці.

Дарина НАЗАРЧУК.