Один шляховий робітник загинув, другий травмований внаслідок нещасливого випадку, що стався на магістральних коліях Південної залізниці в Валківському районі на Харківщині. Як повідомили в Харківській міжрайонній транспортній прокуратурі, правоохоронці вбачають у цьому лише порушення технологічної безпеки виконання ремонтних робіт. Говорити про якісь умисні дії поки що підстав немає. Постраждалі робітники входили до складу монтажно-будівельної бригади, котра дислокувалася у Полтаві і займалася електрифікацією дільниці Коломак—Люботин. У Харківській області це вже другий випадок травмування робітників на залізничних коліях цього року.

За офіційною інформацією ПдЗ, робітники ремонтували шляхові електромережі, для чого підняли стрілу-підйомник до лінії електропередач за допомогою спеціальної ремонтної техніки, що була у їхньому розпорядженні. У момент руху зустрічною колією потяга №164, більше відомого як «Столичний експрес», сполученням Київ—Харків, стріла підйомника відхилилася від заданої позиції. Вийшла за межі габаритів ремонтної колії і кабіна стріли, в якій були робітники. У результаті відбулося зіткнення з потягом, який проходив поруч. Чоловік 1963 р. н. помер на місці, другого госпіталізовано до Люботинської міської лікарні. Рух затримано на 50 хвилин. Обставини події з’ясовують співробітники транспортної і Генеральної прокуратури України.

На момент передачі цього повідомлення в редакцію старший слідчий Харківської міжрайонної транспортної прокуратури Юрій Севальний, який з’ясовує обставини, що спричинили загибель людини, повідомив вашому кореспонденту, що причиною трагедії, безперечно, є порушення техніки безпеки під час виконання певного виду робіт. Зібрані матеріали, свідчення більш як десяти свідків дають підстави саме для такого висновку. Слідчий також заявив, що факту алкогольного сп’яніння робітників не встановлено. За його словами, за даною подією в найближчі години буде порушено кримінальну справу за ст. 271, ч.2 — порушення вимоги законодавства про охорону праці. Частина друга передбачає покарання винних осіб виправними роботами на термін до двох років, або обмеженням волі на термін до п’яти років, або позбавленням волі до семи років.

Харків.