Футбол. Три очки у трьох турах. Такий результат старту «Динамо» в новому чемпіонаті. Час говорити про кризу, однак, озираючись на минулі роки, коли команда також без форсажу входила в сезон, не варто посипати голову попелом. Так вважає більшість футбольних авторитетів, до яких із проханням прокоментувати ситуацію звернулися кореспонденти сайту www. fcdynamo. kіev. ua.

Євген Рудаков, воротар «Динамо» та збірної СРСР 70-х років, нині — тренер ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського:

— Команда поки що не готова до серйозних ігор. Не бачу зіграності, взаєморозуміння гравців на полі. Але це не найголовніше, на початку сезону з цією проблемою зіштовхуються практично всі клуби. У «Динамо» в останніх іграх, зокрема з «Чорноморцем», не побачив бойового настрою та самовіддачі. Саме тих якостей, котрі у минулі роки дозволяли проходити завжди важкий початок сезону з мінімальними втратами. Отож, напевне, тренери і висловлюють претензії підопічним у плані самовіддачі та недостатньої спортивної злості.

Про новачків говорити поки що зарано, вони ще не вписалися в колектив. У «Динамо» поганих футболістів ніколи не було, і зараз їх немає. Новобранцям потрібен час знайти себе в колективі, притертись один до одного.

Віталій Хмельницький, нападник «Динамо» та збірної СРСР 60-х років, тепер — тренер ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського:

— Тренери і досі не визначили основний склад, пошук якого триває в офіційних іграх. Подивіться, у кожному матчі виходять нові виконавці, а значить, змінюється схема гри, хлопцям доводиться підстроюватись щораз під нових партнерів. Непокоять слабкі дії в обороні. Особливо це проявилось у зустрічі з «Арсеналом». Щоб заграти на повну силу і вийти на чемпіонський рівень, необхідний не один день.

Віктор Леоненко, нападник «Динамо» та збірної України 90-х років:

— Невдачі «Динамо» на старті нинішнього чемпіонату пов’язані з нестачею кваліфікованих футболістів. Утім, це проблема не тільки динамівців, а й усіх команд —учасниць чемпіонату України. І світла в цьому тунелі я особисто не бачу.

Іван Яремчук, півоборонець «Динамо» та збірної СРСР 80-х років:

— У команді зараз багато новачків. І, щоб зігратися із своїми партнерами, потрібний певний період. Гадаю, від матчу до матчу вони додаватимуть і вже швидко увіллються в колектив. А там, дивись, і результат не забариться.

Володимир Мунтян, півоборонець «Динамо» та збірної СРСР 60-70-х років:

— Важко сказати, що тепер відбувається в «Динамо». Для того щоб дати об’єктивну оцінку, потрібно знаходитись усередині команди і знати всі її проблеми. Всі ми переживаємо з приводу результатів, які демонструє «Динамо», бо незабаром матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Сподіваюся, що криза, в якій опинилася команда, скоро мине, і ми побачимо справжнє «Динамо»...