Подолали екватор

Жнивний екватор подолали хлібороби Чернігівщини. Зернові та зернобобові обмолочено на половині площ. З полів вивезено 560 тисяч тонн зерна. Попри невтішні попередні прогнози, урожай загалом радує: на круг виходить у середньому по 27 центнерів збіжжя. У той же час у сільгоспвиробників Носівського району — по 37,4 центнера.

Сергій ПАВЛЕНКО.

Головне — не втратити колосові через негоду

Понад мільйон тонн зернових зібрано на Хмельниччині. Середня врожайність перевищила 27 центнерів з гектара, отож у краї сподіваються на щедрий ужинок. Головне — не збавляти темпи і не втратити колосові через негоду. Адже саме так сталося з ріпаком, 60 відсотків площ якого «змолотили» в полі буревії. За попередніми підрахунками, втрати аграріїв від цього становлять близько 100 мільйонів гривень.

Жнивувати допомагає і збиральна техніка, залучена з південних областей. Близько чотирьох сотень приїжджих комбайнів працюють на подільських полях.

Ірина КОЗАК.

Посуха зруйнувала перспективи

812 тисяч тонн озимини намолотили аграрії Донецької області. Збирання озимих завершено повністю, урожайність становить 25,9 центнера з гектара. Ярі та зернобобові культури зібрано на 99 відсотках площ, намолочено понад 1 мільйон тонн. При цьому урожайність становить 19,2 центнера з гектара. Такий низький показник фахівці пояснюють посухою. Завершується збирання ярого ячменю, його середня врожайність трохи перевищує 10 центнерів з гектара.

Ліна КУЩ.