Депутати міської ради Кам’янця-Подільського підтримали вимогу громадян не розміщувати на території міста «об’єктів, які несуть загрозу життю та здоров’ю населення». Отже, народні обранці вирішили зекономити гроші і не проводити 30 вересня референдум, зініційований з цього питання громадою.

Нагадаємо, що довготривале загострення в суспільстві спричинила спроба запуску нової виробничої лінії прокату, протравлення та оцинкування металу на місцевому ВАТ «Модуль» без належної документації, про це наша газета вже не раз писала.

Водночас деякі чиновники вважають, що громадські екологи своїми діями призведуть до згортання промисловості. Адже потенційно небезпечними, на думку першого заступника міського голови Сергія Бабія, є не лише лінія на «Модулі» й автозаправки чи газомережі, молокозавод чи птахофабрика. «Ми не вимагаємо закрити діючі підприємства, — заявляють члени ініціативної групи, — ми хочемо, щоб кожне переглянуло свою діяльність відповідно до вимог сталого розвитку, вплинуло на поліпшення довкілля».

Хмельницька область.