Учора десять політичних сил — «Наша Україна», «Вперед, Україно!», Народний рух України, УРП «Собор», Українська народна партія, Партія Християнсько-демократичний союз, ГП «Пора», Партія захисників Вітчизни, Європейська партія України, Конгрес українських націоналістів — підписали угоду про створення виборчого блоку «Наша Україна-Народна само-оборона».

За кілька годин до церемонії підписання партії провели з’їзди, на яких і підтримали утворення блоку та розглянули пропозиції щодо кандидатів у народні депутати. Один із лідерів блоку В’ячеслав Кириленко нагадав про три принципи формування виборчого списку — представництво областей, професіоналізм та принциповість у дотриманні рішень фракції. «У списку обов’язково будуть депутати, які без вагань написали заяву про складання мандата», — наголосив він. Офіційну виборчу програму блоку «Наша Україна-Народна самооборона» затвердять на міжпартійному з’їзді блоку, який відбудеться 7 серпня.

* * *

У Києві на Європейській площі відбулися заходи, присвячені старту виборчої компанії блоку «Вільні демократичні вибори за народ України» та Дню повітряно-десантних військ. Представники 16 політичних партій, ветерани війни і праці, військовослужбовці-десантники прямували колоною до Верховної Ради, де після обіду десантувалися парашутисти із символікою блоку «ВДВ за народ України». Десантування вільних демократів також відбулося в обласних центрах країни.

* * *

Компартія на вчорашньому з’їзді назвала першу десятку кандидатів у парламент на майбутніх виборах 30 вересня. Про це «Голосу України» повідомив народний депутат Олександр Голуб. Очолює список Петро Симоненко, другий номер — шахтар Євген Волинець, третій — кримський фермер Марина Перестенко, четвертий — голова Ради ветеранів Іван Герасимов, п’ятий — міністр охорони здоров’я Юрій Гайдаєв. На шостому місці — Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк, на сьомому — Олександр Бевз, на восьмому — Олександр Ткаченко, на дев’ятому — Олександр Голуб, на десятому — Ігор Алексєєв.

* * *

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Українська соціал-демократична партія та партія «Реформи і порядок» на вчорашньому черговому етапі VІІІ з’їзду «Батьківщини» підписали угоду про створення Блоку Юлії Тимошенко. На загальному з’їзді БЮТ, що відбудеться в неділю, остаточно визначаться з кандидатами в депутати.

* * *

Київська організація Народної партії виступає за негайну заборону вуличної реклами алкогольних виробів і тютюну. Про це повідомляє прес-служба Народної партії. «Якщо ми думаємо про майбутнє і хочемо жити в здоровому і безпечному місті, то маємо боротися із засиллям шкідливої реклами, що поширюється через самі засоби масової інформації», — переконаний лідер київської організації Народної партії Віктор Пилипишин.