Учора в Україні відзначали 15-ту річницю з дня створення аеромобільних військ. Нині наші десантники беруть активну участь у міжнародній діяльності Збройних сил України. Вони гідно виконують миротворчі операції на територіях більш як 10 країн світу, зокрема, республік колишньої Югославії, Іраку, Кувейту, Лівану, Сьєрра-Леоне, Ліберії, Ефіопії, Грузії, Республіки Конго.

Частини та підрозділи аеромобільних військ — найбільш активні учасники міжнародної програми «Партнерство заради миру». Близько 2180 українських десантників, спільно з колегами з інших країн, здобували досвід у навчаннях, що проходили у 16 країнах світу, зокрема, у США, Росії, Великобританії, Італії, Польщі, Німеччині та Франції. Указами Президента України протягом цих років за мужність було нагороджено близько 50 найкращих десантників. За бойові заслуги, зразкове виконання покладених завдань, високий професіоналізм особового складу 25-й повітряно-десантній бригаді було присвоєно почесне найменування «Дніпропетровська». Звання Героя Радянського Союзу був удостоєний голова Комітету воїнів-інтернаціоналістів та ветеранів Великої Вітчизняної війни і військових конфліктів генерал-лейтенант Сергій Червонописький, котрий проходив службу в повітряно-десантних військах Радянського Союзу.

На знімку: з нагоди 15-ї річниці аеромобільних військ Збройних сил України ветерани-десантники поклали квіти до столичного пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.