Футбол. Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд. Перші матчі. 31 липня. “Рейнджерс” (Шотландія) —”Зета” (Чорногорія). 2:0. “Копенгаген” (Данія) —”Бейтар” (Ізраїль). 1:0. “Тампере Юнайтед” (Фінляндія) — “Левський” (Болгарія). 1:0. “Дебрецен” (Угорщина) — “Ельфсборг” (Швеція). 0:1. “Заглембє” (Польща) —”Стяуа” (Румунія). 0:1. “Генк” (Бельгія) — “Сараєво” (Боснія і Герцеговина). 1:2.

“Пюнік” (Вірменія, “Єреван) — “Шахтар” (Україна, Донецьк). 0:2. Голи: Гладкий, 45, Брандау, 48.

“Пюнік”: Каспаров (Бордад, 44), Овсепян, Арзуманян, Дохоян, Агван Мкртчан, Назарян (Саакян, 46), Газарян, Пачаджан, Єдигарян, Гамлет Мхітарян, Аветисян (Хенрік Мхітарян, 44). Тренер — Армен Гюлбудагянц.

“Шахтар”: П’ятов, Срна, Кучер, Чигринський, Рац, Левандовський, Дуляй (Прийомов, 53), Фернандиньо, Жадсон, Гладкий (Лукареллі, 52), Брандау (Фомін, 70). Тренер — Мірча Луческу.

Попереджено: Гамлета Мхітаряна, 20, Аветисяна, 24, Овсепяна, 71 — Чигринського, 90+4.

Арбітр — Штефан Месснер (Австрія).

Єреван. Республіканський стадіон. 10 000 глядачів. 30 градусів.

Двічі вразивши ворота єреванців (перед самою перервою і одразу після неї), донецький “Шахтар” зробив упевнений крок до виходу в третій відбірний раунду Ліги.

У першому таймі “гірники” мали відчутну перевагу. Однак господарі, котрі явно поступалися донеччанам у класі, компенсували це високою дисципліною і грамотними діями в обороні. І взяти ворота, котрі захищав Геворг Каспаров, віце-чемпіонові України ніяк не вдавалося. Та варто було воротареві зазнати травми і залишити поле, гості одразу забили новачкові вірменського клубу, уругвайцеві Ігнасіо Бордаду. Знову про себе нагадав Олександр Гладкий, скориставшись рикошетом від оборонців суперника.

Не найкращим чином діяв воротар “Пюніка” і в епізоді, коли з далекої відстані пробив Жадсон. Воротар не зафіксував м’яча, і тут миттєво наспів Брандау і пробив влучно. Здавалося, “Шахтар” обов’язково розвине успіх. Однак під завісу поєдинку вірменські футболісти влаштували штурм воріт гостей. І лише їхня недостатня майстерність і добра гра П’ятова не дали змогу їм бодай “розмочити” рахунок.

Отакий прояв недбалості в кінці матчу насторожує. Яка його причина: недооцінка суперника або щось інше? Тут потрібний дуже серйозний аналіз. У боротьбі з авторитетнішими суперниками така розслабленість нічого, крім неприємнощів, не обіцяє.