У розвитку країни оголошується прорив. Його організацію бере на себе лідерка БЮТ Юлія Тимошенко. Учора на прес-конференції вона повідомила, що наша країна перебуває чи не на останніх позиціях у списку конкурентоспроможних країн Європи.

У своїй стратегії прориву Юлія Володимирівна бачить два шляхи: підвищення конкурентоспроможності країни та справедливість соціально-економічних перетворень. Поступ уперед Юлія Тимошенко бачить шляхом реформування у 12 напрямах: конституційному, судово-правовому, інформаційному, антикорупційному, демографічному, інтелектуальному, транзитному, підприємницькому, енергоефективному, інвестиційному, будівельному і аграрному.

* * *

Триває всеукраїнська акція «Доторкнись до депутата!». Менш ніж за тиждень блок «НУ-НС» зібрав понад 115 тисяч підписів громадян України за скасування депутатської недоторканності. Нині агітаційні намети блоку розгорнуто в усіх областях країни. Вчора партійці закликали подолян активніше долучатися до акції, а лідер блоку Юрій Луценко виступив на мітингах перед мешканцями Могилева-Подільського та Жмеринки Вінницької області.

* * *

Лідер ПСПУ Наталія Вітренко вчора представила свій ультиматум по чесних виборах. Вона запропонувала «унікальну систему підрахунку голосів», яка практично унеможливлює фальсифікації. Наталія Вітренко звернулася до Президента, Прем’єр-міністра та лідерів політичних партій стосовно термінового проведення змін в Законі «Про вибори народних депутатів України».

* * *

Соціалістична партія України має намір ініціювати звернення до Конституційного Суду з приводу указу Президента про проведення позачергових виборів від 31 липня. Про це заявив член СПУ Ярослав Мендусь, повідомили в прес-службі партії.