Блок «Наша Україна—Народна самооборона» наполягатиме на проведенні після дочасних парламентських виборів до кінця 2007 року дострокових виборів депутатів Київради та столичного міського голови. Про це заявив на прес-конференції голова київського міського штабу блоку Микола Катеринчук.

«Ми переконані, що сьогодні говорити про стратегію розвитку міста, про болючі проблеми столиці є завданням цієї кампанії, — сказав він. — Ці вибори — лише перший крок до зміни влади в Києві, і ми будемо наполягати, щоб після виборів, до кінця 2007 року, було проведено дострокові вибори до Київради і дострокове переобрання міського голови».

М. Катеринчук наголосив, що Київ є «мікромоделлю держави» і потребує змін. На його переконання, дві третини киян не розуміють і не підтримують рішення Київради та діяльність столичного голови Леоніда Черновецького. Крім того, за словами політика, одними з перших кроків блоку у Верховній Раді нового скликання буде надання пропозицій для внесення змін до закону про столицю та ухвалення постанови про позачергові вибори в Києві.

Питання про майбутнього кандидата на посаду столичного градоначальника блок розглядатиме після завершення дострокових парламентських виборів. На думку М. Катеринчука, сьогодні найкращим кандидатом на цю посаду є лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко.

Загалом основними завданнями для «Нашої України—Народної самооборони», вважає один з лідерів блоку, зараз є перемога на дочасних парламентських виборах, створення демократичної коаліції та формування демократичного уряду. Блок також має намір запропонувати БЮТ підписати угоду про чесні та прозорі вибори, а також про контроль за результатами виборів.