Шановний Петре Миколайовичу!

Прийміть мої сердечні вітання з днем народження!

Сьогодні він особливий, підкріплений двома ювілейними відзнаками — «п’ятірками» за партійну і депутатську діяльність. Це добра нагода з висоти пройденого заглянути в майбутнє.

Мені особливо приємно відзначити, що в новітній історії українського парламентаризму є помітна сторінка народного депутата Верховної Ради України чотирьох скликань Петра Симоненка. Ви активно відстоюєте інтереси своїх виборців, плідно працюєте над створенням законодавчої бази у складі комітетів Верховної Ради України, а також у складі Постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи і Міжпарламентській асамблеї держав—учасниць СНД.

Своєю громадською активністю Ви сприяєте залученню широких верств населення до участі в державотворчих процесах.

Нехай же Доля дарує Вам довгий-предовгий перелік щасливих літ! Нехай вони будуть багаті омріяними успіхами, хорошими друзями, любов’ю, добрим здоров’ям, родинним теплом!

З повагою, Олександр МОРОЗ.

Дорогий Петре Миколайовичу!

Щиро поздоровляємо Вас із славним ювілеєм — 55-річчям від дня народження.

Ми знаємо Вас як визначного і авторитетного партійного керівника, який все своє життя присвятив боротьбі за інтереси народу, за утвердження соціальної справедливості, правди і добра. Вас добре пам’ятають комсомольці і молодь України 70—80 років, коли Ви працювали секретарем Донецького обкому, а потім секретарем ЦК ЛКСМУ. Вас пам’ятають комуністи Донеччини, коли Ви працювали другим секретарем обкому Компартії України, були одним із керівників найбільшої обласної партійної організації в Радянському Союзі.

З перших днів відновлення Комуністичної партії України, з червня 1993 року, Ви очолюєте нашу партію. Разом з колегами Ви добилися рішення Конституційного Суду про скасування незаконних указів Верховної Ради України (26 і 30 серпня 1991 року) про заборону діяльності КПУ. Багато зусиль докладено Вами для зміцнення партійних лав, і сьогодні Компартія України є однією з потужних політичних сил у суспільстві, в її лавах сто тисяч комуністів. У всіх скликаннях Верховної Ради діє депутатська фракція комуністів, яку Ви очолюєте.

Кожний Ваш день сповнений бойовою готовністю, невтомною працею, є зразком самовідданого служіння Батьківщині, народу, партії. Вас хвилює доля кожної людини, і кожним кроком свого життя Ви показуєте нам приклад виконання свого громадянського і партійного обов’язку, високої відповідальності за довір’я людей і доручену справу. І всі ми, товариші по партії, вчимося у Вас саме так жити і працювати, ми любимо і поважаємо Вас, шановний наш вождь.

Сердечно бажаємо Вам, дорогий Петре Миколайовичу, нових успіхів у політичному житті, доброго здоров’я і благополуччя, довгих років щасливого життя.

Президія ЦК Компартії України.

Депутатська фракція комуністів у Верховній Раді України.