Відмивали по-сусідськи

Рівне. Податківці виявили та припинили діяльність конвертаційного центру, до складу якого входили підприємства Рівненської і Волинської областей. Слідством установлено, що тільки через одне з цих підприємств легалізовано 1,3 мільйона гривень незаконно отриманих коштів. Після позапланової документальної перевірки до бюджету донараховано 541 тисячу гривень, а для забезпечення стягнення цієї суми накладено арешт на майно підприємства, котре оцінили в один мільйон 86 тисяч гривень.

Олександра ЮРКОВА.

Інтернатських дітей готують до повернення у сім’ї

Хмельниччина. Допомогти дітям повернутись у свої родини — така мета проекту, якому в області дав старт благодійний фонд «Милосердя». Він розпочинається на базі Соколівської школи-інтернату, де з дітьми працюватимуть психологи та соціальні працівники. Їхнє завдання — підготувати дітей до повернення в рідні сім’ї. Паралельно така робота проводитиметься і з батьками, котрі хочуть повернути назад свою дитину. Фонд бере під свою юридичну опіку матерів, котрі розлучені з дітьми через матеріальну скруту та інші обставини.

Ірина КОЗАК.

Райони без води й медичної допомоги

Херсонщина. Лише п’яту частину з початку року отримала область від запланованих 47 мільйонів гривень для соціальної сфери. Через це вкотре припинено роботи на споруджуваному протягом багатьох років Іванівському водогоні. Найбезводніший район області, мешканці якого багато років страждають і чекають на обіцяну вологу, не має навіть питної води. І от знову 34 села змушені будуть жити чиновницькими обіцянками. Зупинено також будівництво двох лікарень у Бериславському районі. Гроші обіцяють виділити в жовтні. «Але доки пройдуть тендери, то хто в мороз кластиме бетон та копатиме траншеї», — зауважив з цього приводу на зустрічі з журналістами голова облдержадміністрації Борис Силенков.

Алла БРУСИЛОВА.