Перший особистий прийом громадян провів виконувач обов’язків голови Миколаївської облдержадміністрації Олексій Гаркуша. В облдержадміністрацію зі скаргами, пропозиціями і болем прийшло 17 мешканців регіону. Протягом п’яти годин керівник області уважно вислуховував кожного та давав доручення відповідним службам.

Так, у складну життєву ситуацію потрапила мати чотирьох дітей Олена Призиглей (на знімку). Багатодітна сім’я фактично опинилася на вулиці, не маючи власного помешкання. Свого часу жінка змушена була продати майно, щоб заплатити за лікування після народження дитини. Нині вона прописана у чужих людей, бо міська влада Нової Одеси не в змозі надати їй житло. Олексій Гаркуша пообіцяв допомогти.

Із проханням від мешканців Новосілки Вознесенського району приїхав Володимир Іванов. Його односельці чекають на газ. Вже побудовано розвідний газопровід, створено спілку, яка зібрала гроші на підведення. Але для повної газифікації не вистачило бюджетних коштів. Їх, начебто, перекинули на іншу програму. А люди вже розібрали груби, сподіваючись, що взимку будуть із блакитним паливом...

— Можете мене не переконувати, — відповів Олексій Гаркуша. — Я добре знаю, що газ селу вкрай необхідний. В цьому питанні я з вами союзник. На сприяння можете розраховувати. Якщо державних коштів зараз немає, ми їх знайдемо. Можливо, по ташлицькій програмі.

Зі своїм болем звернувся Станіслав з Нової Одеси. В його сім’ї — горе: один мерзотник зґвалтував доньку. На руках — заява до міліції, матеріали слідства, висновки експертів. Та місцевий прокурор справу закрив, а на всі прохання батька показує на двері. Шукати справедливість Станіслав прийшов до обласного голови. Звісно, той не може втрутитися в діяльність органів прокуратури, але ретельно розібратися пообіцяв.

Більшість із тих, хто прийшов на особистий прийом до голови ОДА, — люди з сільської місцевості. Звісно, всім за один прийом допомогти неможливо. Але прагнення таке у влади є. Адже саме в цьому і полягає її завдання — покращувати життя людей, вирішувати їхні проблеми.

Миколаїв.

Фото автора.