Медведчук у відставці, а СДПУ(о) реформується

XXІ з’їзд Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) прийняв відставку свого голови Віктора Медведчука. Про це «Голосу України» повідомили у прес-службі партії.

Крім того, делегати вирішили, що СДПУ(о) недоцільно брати участь у виборах, які з’їзд визнав такими, що суперечать нормам Конституції. Водночас делегати закликали своїх партійців підтримати на дострокових виборах Партію регіонів.

На другому етапі з’їзду, який має відбутися до 27 серпня 2007 року, планується обрати керівництво, а також затвердити стратегію реформування партії.

Куди рухається Рух?

Більшість крайових організацій Народного руху України підтримує створення єдиної партії на основі блоку демократичних сил. Хоч остаточне рішення з цього питання може винести лише з’їзд НРУ, який відбудеться другого серпня. Лідер організації НРУ Борис Тарасюк заявив про це на прес-конференції в Івано-Франківську. Як відомо, спочатку не всі партійці поділяли позицію керівництва партії у цьому питанні.

— Відбулася гостра дискусія, — визнав голова Руху. — Врешті-решт чотири крайові організації (не найбільш впливові та чисельні) висловилися проти участі НРУ у блоці національно-демократичних сил і створення єдиної партії.

Конкурс на ефективних чиновників

Херсонський обласний осередок «Батьківщини» оголосив конкурс на посаду кандидатів у депутати на майбутніх виборах. Щодня в центральному офісі партії проводяться співбесіди з бажаючими отримати мандат. За словами голови обласної організації народного депутата Юрія Одарченка, за 15 років незалежності влада «не змогла наповнити свою ієрархію компетентними ефективними чиновниками». Серед вимог до конкурсантів — досягнення повноліття, вища освіта, професійна компетентність, порядність і патріотизм.

Алла БРУСИЛОВА.

«Регіонали» не вимагатимуть імпічменту

Провести аудит усіх наявних ресурсів та сформувати професійні команди й виборчі штаби доручила міським і районним партійним організаціям конференція обласної організації Партії регіонів, яка відбулася в Донецьку. Тут обрали 146 делегатів, які представлятимуть Донеччину на партійному з’їзді в Києві четвертого серпня. Серед них — 41 народний депутат та шість урядовців.

Виступаючи на конференції, голова обласної ради Анатолій Близнюк спрогнозував високу явку в день дострокових парламентських виборів 30 вересня. Він також висловив побоювання, що новообрана Верховна Рада так і не вступить у свої права.

— Через те, що провести вибори чесно в наявних умовах буде важко, ніхто не здивується, що вони в судовому порядку будуть визнані недійсними, — зазначив Анатолій Близнюк. — Тож є серйозні побоювання, що після виборів в Україні буде повністю розвалено систему парламентаризму.

Голова обласної організації Партії регіонів, народний депутат Борис Колесніков заявив, що в майбутньому парламенті його партія готова до «конструктивного співробітництва» із «Нашою Україною». Він також додав, що «регіонали» не вимагатимуть імпічменту, навіть у разі формування конституційної більшості.

Ліна КУЩ.