На Полтавщині зберегли 100-тонний земснаряд

У Решетилівському районі Полтавської області, на річці Говтва, затонув 100-тонний земснаряд. Це сталося під час розчищення русла річки. Як повідомили кореспонденту газети «Голос України» в прес-центрі МНС в Полтавській області, райдержадміністрація викликала фахівців Державного підприємства спеціальної воєнізованої частини МНС, яка дислокується в Полтаві. На момент приїзду фахівців аварійно-рятувальної частини на місце події утворилася проточина в понтоні земснаряду і споруда йшла на дно.

Рятувальники для цього завдання були оснащені ракетним тягачем, тягачем на базі танка та іншим аварійним спорядженням. До земснаряду у воді були під’єднані троси, і танковий тягач підтягнув тонучу споруду до берега.

Дмитро СКОБЕЛЬСЬКИЙ.

Полтавська область.

Забудовчі війни

Мешканці трьох будинків на вулицях Протасевича та Бандери у Тернополі заблокували початок спорудження 30-квартирної новобудови, яка мала розміститися на єдиному в окрузі дитячому спортивному майданчику. Війна за цей шматок землі триває давно, і досі мешканцям вдавалося стримувати апетити будівельників, в даному разі приватного підприємства «МЖК». Але воно озброїлось рішенням сесії міської ради, дозвільними документами інших організацій, тому пригнало на майданчик екскаватори. На підтримку мешканців поспішили деякі депутати міської ради. На якийсь час будівельники відступили, але з історії забудовчих війн у Тернополі відомо, що мешканці здебільшого їх програють. Ущільнена забудова в місті, на жаль, стала нормою. Вже кілька років Тернопіль живе без генерального плану розвитку, тому хаотична забудова — на кожному кроці. Хто переможе цього разу?

Любов ЛЕВИЦЬКА.

Тернопільська область.

Ветеранів підлікують за рахунок районного бюджету

Будинок ветеранів відкрито в Мар’їнському районі, що на Донеччині. Тут можуть одночасно відпочивати 50 осіб. Головне завдання нового закладу — зміцнення здоров’я, профілактика захворювань, побутове обслуговування, соціальна реабілітація ветеранів війни і праці, інвалідів, пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян. Представники названих категорій отримуватимуть безплатні путівки на 18 днів. Для пенсіонерів, які перебувають у будинку, організовані триразове харчування, фізіотерапевтичні процедури, масаж, дозвілля. За рахунок районного бюджету цього року на потреби закладу буде витрачено понад 250 тисяч гривень.

Ліна КУЩ.

Донецька область.