Прем’єр-міністр Віктор Янукович доручив Першому віце-прем’єр-міністрові, міністру фінансів Миколі Азарову вжити належних заходів для недопущення підвищення цін на хлібопродукти.

«Ми знаємо, що зростає собівартість хлібопродуктів. Проте нам треба передбачити всі заходи, необхідні для того, щоб не допустити різкого підвищення ціни не тільки на хлібопродукти, а й на інші продукти харчування... Тому це питання дуже важливе», — наголосив Віктор Янукович.

Глава Кабміну також доручив фінансовому, економічному та аграрному блокам уряду своєчасно надати допомогу регіонам, що постраждали від стихійного лиха та посухи. «Готуються деякі рішення про надання допомоги тим регіонам, які постраждали також внаслідок стихійного лиха, зокрема посухи. Якщо кошти надійдуть у листопаді-грудні — це буде дуже пізно. Треба до кінця виконати ту програму, яку ми намітили, і прийняти відповідне рішення», — зазначив Прем’єр-міністр.

Водночас В. Янукович підкреслив необхідність здійснити своєчасні інтервенції з державного резерву на ринок зернових і стежити за тенденціями світового ринку: «Потрібно слідкувати за світовим ринком зернових, слідкувати уважно, яку позицію повинна зайняти держава в цьому питанні: чи активно продавати зерно, чи, можливо, закуповувати, якщо в цьому є потреба, і за якими цінами. Треба визначити зараз і своєчасно прийняти необхідні рішення».

Глава уряду наголосив, що тримає на особистому контролі питання збирання врожаю і щодня має розмови з представниками АПК різного рівня.