Члени КСП «Бориспільське» вчора пікетували в столиці Апеляційний господарський суд Київської області (на знімку).

Доведені до розпачу жителі сіл Щасливе і Гора вимагали від Президента країни захистити їх від свавілля — повернути, як вони вважають, украдені у них судом наділи. Землю цю вони одержали в користування ще десять років тому. А недавно знайшли на своїх ділянках завезені будматеріали. З’ясувалося, більш як тисяча державних актів були скасовані місцевим судом. Люди кажуть, незаконно і тайкома. Про рішення суду, стверджують, довідалися випадково. Тому всі терміни, щоб оскаржити судове рішення, минули.

Це не перша «земельна» акція мешканців району. Два дні тому вони навіть блокували головну дорогу Борисполя, намагаючись у такий спосіб привернути до проблеми увагу районної та обласної адміністрацій.

Варто відзначити деякі моменти в цій сумній земельній історії. Обезземелені селяни — правда, звичайно, на їхньому боці — шукають захисту в Президента країни. Але ж саме він і призначав обласну і районні адміністрації, на територіях яких чиниться свавілля. Таких «щасливих» сіл, жителі яких змушені терпіти земельну сваволю, по країні чимало. І подібних земельних конфліктів тисячі. А тягнуться вони роками. Водночас політичні сили, у тому числі й пропрезидентські, кинулися захищати інтереси селян тільки тепер. Вибори.