І саме за рахунок платників податків. Але ж ці гроші могли б бути направлені на задоволення нагальних соціально-економічних потреб українців. На цьому акцентував увагу Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк в рамках робочої поїздки Закарпатською областю.

Проте, наголосив він, підстави для проведення виборів, інспіровані на Банковій, мають «незаконний та антиконституційний характер». Такі підходи, підкреслив А. Мартинюк, несуть в собі «загрозу проведення перманентних виборів у майбутньому» залежно від уподобань чи несприйняття главою держави тих чи інших політичних сил.

Коментуючи нещодавні акції блоку «НУ-НС», зокрема щодо ліквідації депутатської недоторканності, перший заступник глави парламенту зауважив: «По-перше, це суто передвиборна агітація, яка не має жодних юридичних наслідків, а по-друге — яскравий приклад того, як у нас «поважають» закони саме ті, хто найбільш показово демонструє свою законослухняність».

Водночас А. Мартинюк наголосив на тому, що виборча кампанія офіційно ще не проголошена, а політична сила, яка діє під патронатом Президента і чиї штаби офіційно очолює більшість голів ОДА, де-факто вже відкрито пішла на вибори. І це в той час, зазначив А. Мартинюк, коли треба збирати врожай в умовах посухи, готуватись до зими, вирішувати інші соціально-економічні питання.