Спека забрала прибутки

На Миколаївщині завершили збирання ранніх зернових — хлібних культур намолочено 563,9 тисячі тонн. Середня врожайність становить лише 11,8 центнера з гектара, що вдвічі, а в деяких районах і втричі менше, ніж торік. За такої ситуації успіхом можна вважати намолоти хліборобів Первомайського району — за врожайності 17,1 ц/га тут зібрали 78,3 тисячі тонн зерна. Найгірші справи в районах, що постраждали від посухи, —Новобузькому, Березнегуватському, Баштанському.

Олена ІВАШКО.

Ячменю не вистачить

Кіровоградська область. Валовий збір ранніх зернових на Кіровоградщині нинішнього року становить 800 тисяч тонн, що вдвічі менше від прогнозованого. Середня врожайність — 15 центнерів з гектара.

Непокоїть аграрників ярий ячмінь. Він вродив найгірше. Середня врожайність його — лише 8 центнерів з гектара. За попередніми розрахунками, ярого ячменю хлібороби зберуть 70 відсотків до потреби. Тому на насіння його доведеться закуповувати в інших регіонах, обмінюватись між господарствами або відбирати посівний матеріал із товарних партій зерна.

Олег БОНДАР.