Печерський районний суд Києва заборонив народному депутату Миколі Замковенку та будь-яким іншим особам, крім Юлії Тимошенко або уповноважених нею осіб, діяти від імені депутатської фракції БЮТ. Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі БЮТ з посиланням на парламентарія п’ятого скликання Валерія Писаренка. На прес-конференції народний обранець зазначив, що така ухвала була прийнята за позовом лідера БЮТ Юлії Тимошенко до Верховної Ради та до Миколи Замковенка.

Зокрема, останньому представники Феміди заборонили подавати кандидатури від БЮТ до окружних та дільничних виборчих комісій. Валерій Писаренко також наголосив, що ухвалою суду заборонено ЦВК приймати та розглядати на своєму засіданні будь-які документи, якщо вони підписані Замковенком або іншими особами, крім Юлії Тимошенко чи уповноваженими нею особами. Також судом заборонено включати до складу цих комісій кандидатів, якщо вони не подані за підписом Юлії Тимошенко чи уповноважених нею осіб.

Уся ця ситуація, за словами Валерія Писаренка, пов’язана з тим, щоб до виборчих комісій не були обрані представники опозиційних сил.

В інтерв’ю «Голосу України» народний депутат Микола Замковенко поділився, що з рішенням суду, а також позовом Юлії Тимошенко не знайомий. Утім, здивований. Крім того, Микола Іванович зазначив, що не подавав список кандидатур від БЮТ до окружних та дільничних виборчих комісій.

«Позов не має підґрунтя. Однак, подавши такий документ, Юлія Володимирівна визнає, що Верховна Рада і фракція БЮТ повноважні і легітимні. Депутати-«бютівці» — не власність Тимошенко і не всі хочуть приймати участь в авантюрі під назвою «дострокові вибори». Таке враження, буцімто ті, хто склав депутатські повноваження, не знають, як повернутися до сесійної зали», — зазначив парламентарій. Стосовно подальших дій пан Замковенко запевнив, що працюватиме, як і працював: «Я очолюю депутатську фракцію БЮТ, дав присягу українську народу і не збираюся на догоду окремим політикам відмовлятися від депутатського мандату».