За підсумками попередньої першості України, івано-франківський «Спартак» вибув із цих змагань. Але, на щастя, обласний центр не залишився без представництва в цій лізі. Адже студентський колектив Технічного університету нафти і газу (ректор Євстахій Крижанівський) «Факел» успішно виступив у першості другої ліги і здобув підвищення у класі.

Люди, котрі опікуються цим колективом, порадилися і вирішили повернути команді звичну для місцевих уболівальників назву — «Прикарпаття». Чи не головним ініціатором цієї зміни був президент асоціації «Футбол—Захід» Анатолій Ревуцький (на знімку). Він і став президентом клубу «Прикарпаття». На цю посаду він повернувся після шестирічної перерви. Виконавчим директором клубу призначено директора міського центрального стадіону «Рух» Івана Слюсаря, який у середині 90-х уже «асистував» Ревуцькому.

Анатолій Миколайович зауважив, що «друге входження в одну й ту саму річку» далося йому непросто. Окрім того, пан Ревуцький очолює Комітет чесної гри ФФУ, тож роботи йому не бракує. Головне питання, звісно, — фінансування клубу. Не таїна, що останніми роками з цим не все було гаразд. Та, схоже, крига може скреснути.

Голова ради засновників клубу, івано-франківський міський голова Віктор Анушкевичус каже, що незабаром серед засновників з’явиться кілька бізнес-структур, які й повинні гарантувати фінансовий успіх «Прикарпаттю». Називати конкретні прізвища міський голова не захотів, однак саме в цей момент у прес-центрі стадіону «Рух» з’явився відомий на Прикарпатті бізнесмен Анатолій Попадюк (був президентом клубу у сезоні 2001—2002 років). Як з’ясувалося, він уже дав згоду долучитися до проекту.

Івано-Франківськ.

Фото Віктора БРАНИЦЬКОГО.